Студентски съвет на НБУ ще участва в "Да изчистим България!"

"Да изчистим България” се сдоби с още съмишленици! Студенти от над 51 университета в страната, сред които и Нов български университет в лицето на Студентски съвет, ще подкрепят инициативата на 12 май. Те приеха тържествено знамето й по време на студентската зимна Балканиада в Боровец. Младите хора ще направят така, че освен чрез bTV, чрез техните събития и информационни центрове всички да разберат за кампанията и в уречения ден ще излязат да чистят.

"Ние живеем в България. Това е нашето бъдеще, трябва да бъде тук и искаме да живеем в по-чиста България! И съответно да активираме младите хора да са по-активни, за да участват в подобни  инициативи. В повечето населени места, където има студенти и университети, ние ще участваме активно в почистване на съответните райони. А отделно всеки от нашите представители по родните си места също ще се включи - кой където има възможност”, коментира Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети.

"Ако ние не се погрижим за нашата природа и мястото, където живеем, няма кой да го направи. На 12 май аз ще чистя в София с мои приятели”, сподели Маги Джанаварова, лице на кампанията. През 2011-а 41 хиляди доброволци се включиха в почистването на София. В момента кампанията продължава да набира скорост и вече се разпространява в цялата страната.

"Кампанията „Да изчистим България" влиза в своя съществен етап. Остават два месеца до деня на почистване. Смятам, че тази година ще се справим по-добре, защото вече имаме много партньори. Освен младите хора, които днес станаха част от кампанията, ние разчитаме и се радваме на подкрепата на много бизнес структури, успешни бизнес структури, които вливат реален ресурс, така че освен събирането на отпадъците, да имаме навременно изхвърляне на подходящите места и съответно призоваваме институциите също да ни подкрепят и да направят това, което е необходимо България да бъде чиста”, категорична беше Мария Лазарова, мениджър на кампанията.