Първи международен студентски фестивал „Green light”

 

На 08-ми, 9-ти и 10-ти юни 2012г. се проведе Първият международен студентски фестивал, организиран от Европейски политехнически университет в гр. Перник.

Програмата стартира на 8 юни с атракции и концерт на площад Кракра в Перник. Водещ бе Явор Бахаров, а участие взеха и балет Нова.

На 09 юни бе открита Втората Международна Научна Конференция „Наука, образование, иновации“. Проведоха се и спортни състезания по волейбол-жени и футбол-мъже. Двата отбора по футбол на Нов български университет, които се състезаваха, взеха първо и второ място в крайната класация на турнира.

Главният секретар на Националното представителство на студентските съвети ( НПСС ), който е студент на Нов български университет, бе модератор на кръгла маса организирана от НПСС и Студентски съвет на Европейски политехнически университет, на тема „Либералното образование  и студентите – възможност за развитие и ключови компетенции”. По време на кръглата маса представители на Студентски съвет на Нов български университет изнесоха презентация, с която представиха успешна практика за създаване на социална мрежа от тютори-доброволци за обучение на новоприети студенти, а именно инициативата „Find a Friend @ NBU”.

След обяд, на крепостта "Кракра" стартира „Green light festival party night”, където редом с изпълнители като  Ъпсурт, Блуба Лу, Болкан Сайънтистс Саунд Систем, Три-О-Файв, Браз Вилидж, Скилър, Янка Рупкина, Графа, Бобо и Печенката, Белослава и Рут Колева, участие взе и студентката Мария-Магдалена от Департамент Музика на Нов български университет.

В последния ден от „Green light“ се проведе научна сесия. Там представители на Нов български университет се срещнаха със Заместник-ректора на Европейски политехнически университет и с представител на Технически университет в Латвия, за да обменят добри практики и да създадат предпоставки за съвместни инициативи и проекти на международно ниво.

Закриването на фестивала бе съчетано с празника по случай втория рожден ден на Европейския политехнически университет. Събитието се проведе пред Двореца на културата в Перник и се състоя от голямо диджей парти и 3D Мапинг, който се експонира върху сградата на Двореца.