Студентите на НБУ тръгнаха на турне

18.04.2012 09:00
18.04.2012 22:00
Europe/Sofia

 Студентски съвет на Нов български университет тръгна на национално турне в търсене на нови колеги-състуденти и популяризация на Университета.
Инициативата е свързана с популяризирането на либералното образование и студентската самоинициативност в условия на криза. Младите хора ще презентират пред свои връстници, абитуриенти и техните родители възможностите, които НБУ им предоставя за образование.
Бъдещите студенти ще имат възможност на място да се регистрират за явяване на кандидат-студентски изпит, да се запознаят с програмите, които Университетът предлага, да се включат във викторина с награди, свързана с факти от историята и настоящето на НБУ.
 В градовете, през които турнето ще премине, ще се състоят рок-концерти на младите музиканти от деп. „Музика” към НБУ. По време на концерта в гр. София ще се състои и модно ревю, организирано от студентите-дизайнери, които ще представят пролетната си колекция.
Проектът “Студентско турне 2012” е част от Стратегията за дейност на Студентския съвет, която цели да превърне Университета в предпочитано място за младите хора, не само посредством богатите възможности за академично развитие, които им се предоставят от години, но и чрез богата културна, спортна и обществена дейност, която се развива от над двайсетте студентски клуба в Университета.
На 18.04.2012г. студентите ще реализират кампанията си в Плевен.
Първата фаза на националното турне ще приключи на 30.05 с концерт в гр. Перник на централния градски площад. Ще се включат и гост-музиканти от местни училища и арт-колективи.